Persbericht 21 april 2017

Begin 2017 is het LHBT-netwerk Zaanstad opgericht.
Het netwerk is op zoek naar mensen en organisaties die betrokken willen zijn bij het beleid rond seksuele en gender diversiteit. Het huidige LHBT-beleid in Zaanstad wordt van bovenaf vormgegeven. Het netwerk wil juist vooral van onderaf werken en zowel individuen als organisaties laten meewerken.

De opzet is dat de komende maanden zoveel mogelijk mensen, verenigingen en organisaties gevraagd wordt mee te denken over het LHBT-beleid. Wat hier uitkomt, wordt gebruikt in een overleg in oktober. De vorm daarvan wordt later bepaald (plenair, workshops). Vervolgens rapporteert het netwerk de uitkomst van de inventarisatie en het overleg aan de gemeenteraad.

Vanuit Zaandam Roze zijn er al verkennende gesprekken gevoerd met o.a. enkele ambtenaren, het discriminatiebureau, enkele politieke partijen, het Erasmushuis en enkele andere zorginstellingen, een sociaal wijkteam, bewonersbedrijven Zaanstad en de landelijke GSA organisatie voor veilige wijken, medewerkers van Movisie, het COC, en vooral LHBT’ers zelf. Deze gesprekken worden door het LHBT-netwerk voortgezet en uitgebreid.

Op internet staat een korte vragenlijst:
https://nl.surveymonkey.com/r/DJMN3CN.
Het helpt ons enorm als zoveel mogelijk mensen en organisaties de vragenlijst invullen.

Intussen gebeuren er al mooie dingen in Zaanstad:
Er zijn twee maandelijkse cafés, Zaandam Roze (eerstvolgende borrel op 11 mei om 20.00 uur in Barbistro Manzo’s, Dam 7, Zaandam) en Café Pride (van Odion en voor mensen met een beperking). Waarschijnlijk komt er vanaf september iedere twee maanden een filmavond met voorafgaand een maaltijd. Het Erasmushuis organiseert 29 mei om 14.30 uur een middag met liedjes van Ramses Shaffy en besteedt aandacht aan de Prideweek met o.a. een optreden van Karel Baracs op donderdag 3 augustus. Vanaf de 2e maandag in augustus organiseert het Erasmushuis maandelijks “De Regenboog Salon” voor ouderen.
Binnenkort kun je al deze activiteiten vinden op www.switchboard.nl.

De website van het LHBT-netwerk Zaanstad is lhbtnetwerkzaanstad.nl. Op de website laten we weten wat voor ontwikkelingen er zijn en vermelden we links naar relevante aktiviteiten en organisaties.
Het netwerk is bereikbaar via info@lhbtnetwerkzaanstad.nl.

%d bloggers liken dit: