Iedereen moet gewoon zich zelf kunnen zijn

Zaanstad is van ons allemaal, iedereen moet gewoon zich zelf kunnen zijn. In het Zaanstad Beraad van 30 maart waren alle politieke partijen het er (weer) over eens dat dit ook geldt voor LHBT’ers, voor iedereen die seksueel en/of gender divers is. Het onderwerp was op de agenda gezet door Rosanne Kolvers van GroenLinks omdat het “Zaanstad Regenboogstad” project dit jaar afloopt en onduidelijk is, hoe het dan met het LHBT-beleid verder gaat. In de discussie werd duidelijk dat de partijen het wenselijk achten dat Zaanstad doorgaat met haar LHBT-beleid dat vooral bestaat uit voorlichting.

Het pas opgerichte LHBT-netwerk Zaanstad had gevraagd in te mogen spreken bij monde van coördinator Rijkjan Sikkel. Het huidige LHBT-beleid wordt van bovenaf vorm gegeven. Het netwerk wil juist van onderaf werken en zowel individuen als organisaties betrekken bij het LHBT-beleid. De voorlopige opzet is dat de komende maanden zoveel mogelijk mensen en organisaties gevraagd wordt mee te denken over het LHBT-beleid. Wat hier uitkomt wordt gebruikt in een breed overleg in het najaar. Vervolgens rapporteert het netwerk de uitkomst van de inventarisatie en het overleg aan de gemeenteraad.

Binnenkort start het LHBT-netwerk met een eigen website. Hierop kun je de werkwijze volgen. De teksten van het raadsinitiatief en en van de inspraak komen op de website. Voor informatie en om je aan te melden als je op de één of andere manier mee wilt doen, kun je nu al terecht op info@lhbtnetwerkzaanstad.nl.
Het LHBT-netwerk Zaanstad is op dit moment met name op zoek naar enkele vrijwilligers die tenminste 10 uur per week beschikbaar zijn, zelfstandig kunnen werken en affiniteit hebben met seksuele en gender diversiteit. Het is dus niet noodzakelijk dat je zelf LHBT’er bent.

%d bloggers liken dit: